Borta bra men hemma bäst – Gäller i vissa fall

Jag trivs så otroligt bra att vara på resande fot men det finns vissa saker som man gärna önskar höll vår hederliga Svenska standard.

Ett par saker jag märkt nu när man är ute i världen är att det är inte bara det varma sköna klimatet, människorna och maten som det är stor skillnad på. För det mesta till det bättre. Men det finns vissa fall då man saknar Sverige och det är när det kommer till den svenska kvalitén. Så jag drog ihop en liten lista på de största skillnaderna.

 1. Service, du får fantastisk service för det mesta när du är utomlands. Men oftast pratar man då mest om hotellen. Och det håller jag med om, på de flesta av hotellen jag bott på så har servicen varit kanon. Men det är oftast när man börjar stöta på problem det kan sättas på tvären.
  Ett hotell jag bodde på skulle haft A/C på rummet men när jag checkade in fanns där ingen A/C. Pratade såklart med personalen i receptionen som förklarade för mig att jag inte alls bokat ett rum med A/C. Kollade min bokning på telefonen och visade upp att det faktiskt stod att rummet hade A/C. Bad att få tala med hotell chefen men det gick tyvärr inte var svaret. Då sa jag att jag skulle antingen få en grov rabbat på 40% per natt eller att de skulle fixa mig ett rum med A/C. De erbjöd mig 5% och när jag tackade nej började det bli riktigt otrevlig stämning.
  Allt som allt slutade det med att jag bytte hotell och avbokade hela vistelsen på deras hotell. Tack och lov fick jag mycket bättre service på det nya hotellet och på rummet fanns en A/C.
 2. Produkter, kvalitén på varor och produkter är väldigt varierande. Som tex, hemma i Sverige köpte jag en av de bästa airboard som finns på marknaden vid namn Airslide. Har haft den sedan i början på April och endast haft ett problem med att laddarkabeln gick sönder. Ett mail bort och två dagars väntan som kom det en ny laddkabel i brevlådan.
  Annat är det utomlands, för det första är variationen på kvalitén helt otrolig. Man tycker att om man tar en medelpris/högpris vara så bör den hålla kvalité som motsvarar priset. Men ack nej, så är inte fallet.
  Jag köpte en ny laddare till min iphone i Bulgarien och den kostade ca: 120 kr vilket ändå är rätt dyrt där. Laddade telefonen en gång och sedan började den glappa verkade det som. Men det var inte i kablen utan i själva laddaren och det var inte som vanligt utan även fast den låg helt stilla kunde den låta hela tiden att den började/slutade ladda batteriet.
  Gick såklart tillbaka till affären 2 dagar senare och förklarade felet. Svaret var att jag hade satt in den åt fel håll och därmed hade den gått sönder. Som ni andra som har en iphone 6s kanske vet så finns det inget fel håll på en 6s utan laddaren kan anslutas åt båda hållen utan minsta problem. Men enlig honom på affären var inte så fallet. 15 minuter senare gick jag därifrån, röd i ansiktet av ilska och fick gå till närmsta butik med apple produkter och lägga 350kr på en authentisk laddare. Hemsk upplevelse och dettta händer sällan i Sverige skulle jag tro.
 3. Att sova utan täcke – Vad är det för tok?
  Något som många kan störa sig på särskillt under de kallare månaderna på året är när man checkat in och sedan skall ta och krypa ner i sin säng. DÅ FINNS INGET TÄCKE!?
  Vad är det här för påhitt. Självklart gäller inte detta alla länder, men när man som svensk är van vid ett täcke så blir det väldigt ovant. Trots värmen skulle de väl åtminstone kunnna stoppa in en filt i lakanet. Valfrihet säger jag bara. Om jag inte vill ha täcke i min säng så kan jag då i alla fall plocka ut det och sova med bara lakanet. Men i många fall finns inte den möjligheten och vad jag förstått det så är detta något som många svenskar generellt irriterar sig på. Inklusive mig själv.
  Därmed tycker jag att vi skall starta någon slags namninsamling och skicka ut till världens alla hotell och hostels så det blir någon ordning på detta för oss svenskar.